PMP® (Project Management Professional) Sınavına Hazırlık Eğitimi

 

PMP Sertifikası Hakkında

(PMP) Project Management Professional  Sertifikası, Project Management Institute (PMI) tarafından verilen ve tüm dünyada geçerliliği olan bir sertifikadır.

PMP Sertifikasyon Eğitimi ile kazanılan yetkinlikler:

PMI tarafından standart olarak sunulmuş proje yönetim süreçlerine hakim olma,
Bu standarda uygun olarak çalışmalarını gerçekleştirebilme,
Proje yönetimi konusunda yeterli donanıma ve bilgi birikimine sahip olma,
PMI tarafından belirlenmiş etik ilkeleri kabul etme.

 

Bu sertifikanın alınabilmesi için PMI tarafından gerçekleştirilen PMP Sınavına girilmesi gerekmektedir.

PMP sınavına girebilmek için kriterler;
4500 saat üniversite ve dengi okul mezunları için;
veya
7500 saat lise ve dengi okul mezunları için;
Proje yönetimi deneyimi,
35 saat proje yönetimi eğitimi şeklindedir.

 

Başvuru;

Bu kriterleri sağlayan kişiler PMI’ın websitesi üzerinden girişlerini yaparak sınava girmek istediklerini belirterek başvurularını yapabilirler.

Sınav başvurusu kabul edildiğinde öncelikle sınav ücretini ödemelidir. Bu esnada PMI sizi audit sürecine dahil edip etmeyeceği hakkında bilgilendirir. Eğer audit sürecine dahil edilmişseniz bu durumda audit çeşidine göre beyan ettiğiniz bilgilerle ilgili evrakları posta ile göndermeniz gerekecektir. Posta gönderimi sonrasında yaklaşık 10 gün içinde audit sürecinden geçip geçmediğinizin bilgisi gelir. Eğer bu süreci de geçerseniz sınava girebilirsiniz.

Sınava girmek için bir yıllık bir süre verilir. Bu süre içerisinde 3 defa sınava girme hakkınız bulunmaktadır. İlk seferde başarılı olamazsanız bu durumda ikinci ve/veya üçüncü sınavlara daha düşük ücretler ödeyerek girebilirsiniz.

Üçüncü seferde de başarılı olamazsanız bu durumda bir yıl bekleyerek tüm süreci tekrarlamanız gerekir.

Sertifika geçerlilik süresi 3 yıldır ve bu sürenin sonunda sonunda sertifikanın yeniden geçerli olabilmesi için bu süreç içerisinde PMI tarafından “PDU” olarak adlandırılan puanların (60 puan) toplanması gerekmektedir.

Eğitim Hakkında

PMP® sertifikasını almak için girilecek sınava katılımcıların en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayan bir eğitimdir. 4 tam gün süren eğitimde sınavda çıkacak konuların tamamının işlenmesi dışında, PMP sınavına girmek için gerekli nitelikler, sınava başvuru detayları, eğitim ve çalışma süresi gereklilikleri, sınav ücretleri, sınava hazırlanma ve sınavı geçme için önemli ipuçları gibi katılımcıların en fazla merak ettiği konular da anlatılmaktadır.

Eğitimde PMBOK’ın son sürümü (PMBOK 6th Edition) üzerinden gidilmekte, her bir süreç gurubu ve bilgi alanı anlatılmaktadır. Katılımcıların soruları anında cevaplanmakta ve hiçbir soru işaretine yer bırakılmamaktadır. Konuların tamamlanması risk edilmeyecek şekilde günlük programda ilerlenmekte ve kalan vakitlerde deneme sınavları yapılmaktadır. Böylelikle katılımcıların sınav ortamını ve soruların güçlük derecesini eğitim sırasında da deneyimlemesi amaçlanmaktadır.

Eğitmenin eğitim sırasında da özellikle vurgulayacağı gibi bu eğitimin sonrasında, 3-6 haftalık bir test çözme periyodunu takiben sınava girilmeli ve eğitimde öğrenilenler unutulmadan sınav başarı ile tamamlanmalıdır. Gözlemlerimiz test sınavları çözmeden veya eğitimden uzun süre sonra girilen sınavlarda başarı oranının ciddi şekilde düştüğü yönündedir.

PMP® sınavına hazırlık eğitimine daha önce proje yönetimi eğitimi almamış kişiler de katılabilir ancak tavsiyemiz en az 2 günlük bir proje yönetimi eğitimi almış olan kişilerin katılması yönündedir. Bu eğitim ilk günden itibaren katılımcılara proje yönetiminin detayları ile birlikte sınavda çıkacak konuları ve sınavda başarı için gerekli noktaları da anlatmayı hedeflemektedir. Konuların önceden bilinmesi bu eğitimden alınacak verimi büyük oranda artıracaktır.

Katılımcılar

Fonksiyonel departman çalışanları, birim yöneticileri, orta kademe yöneticiler, tepe yöneticiler, proje takımı üyeleri, proje yöneticileri, program yöneticileri, analistler, yazılımcılar dahil olmak üzere her kademeden, PMP sertifikasını almak isteyen her profesyonel bu eğitimin katılımcıları arasında yer alabilir.

 

 

Eğitimin Amaçları

Proje yönetimi konusunda derinlemesine bilgi sahibi olarak uzmanlaşmak isteyen katılımcılara, uluslararası kabul görmüş Project Management Institute (PMI®) standartları çerçevesinde proje yönetim süreçlerini, bilgi alanlarını, proje yönetim metotlarını, araç ve tekniklerini detaylarıyla aktarmayı ve örnekler ile uygulamayı  amaçlar.

 

Eğitimin Akışı

“PMP® Sınavına Hazırlık” eğitimi aşağıdaki akış doğrultusunda verilmektedir:

4 GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

 

1. Gün 2. Gün 3. Gün 4. Gün
Giriş

  • Sınava Giriş Hakkında Bilgiler
  • Proje Yönetimi – Temel Tanımlar
  • PMBOK İlk 3 Bölüm

Başlatma Süreçleri

Planlama Süreçleri

  • Kapsam
  • Program

 

 

Planlama Süreçleri

  • Maliyet
  • Kalite
  • Kaynaklar
  • İletişim
  • Risk

Deneme Sınavı

 

Planlama Süreçleri

  • Tedarik
  • Paydaş İletişimi

Yürütme Süreçleri

Deneme Sınavı

 

İzleme ve Kontrol Süreçleri

Kapanış Süreçleri

Profesyonel Sorumluluk

Sınava Hazırlık

  • Sınav Başvurusu
  • Sınav Tarihi Alma
  • Test Tekniği İpuçları

Deneme Sınavı

 

Program Danışmanı

Algın Erozan, MSc, PMP, Facilitator, Agile, Mentor, LIMC

PMI Yetkili Eğitim Ortağı  (ATP) GBMC Turkiye Bölge Ofisinde PMP eğitimleri veren Algın Erozan 30 yılı aşkın kariyerinde ulusal ve çok uluslu şirketlerde Telekomünikasyon, BT, Ağlar ve BT Güvenliği alanlarıyla ilgili iş geliştirme ve proje/program/portföy yönetimi pozisyonlarında  uzmanlaşmıştır.

Proje Yönetimi ve Çevik Eğitmeni olan Algın Erozan, bir mobil operatörde 60xPMP’den fazlasını elde etme başarısına sahiptir.

PMBOK 4, 5 ve 6. Baskılarının Türkçe çevirisinde editör olarak çalışmış olup PMI kitaplarında konu uzmanıdır.

devamı için tıklayın